Επικοινωνία - Υποστήριξη - Compucon Παγκοσμίως
Αναζήτηση 
 ΚέντημαΤηλεματικήInternetLaserΙατρικό
 
Αρχή > Νέα

Νέα

Υλοποίηση έργου τηλεματικής

Τε 10 Μαϊου 2006

Σε συνεργασία με το ΑΠΘ

Με το σύγχρονο σύστημα τηλεματικής, που προσφέρει δυνατότητες πλοήγησης μέσω δορυφόρου, εξοπλίστηκαν τα ειδικά οχήματα μεταφοράς που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το σύστημα τηλεματικής, το οποίο υλοποιήθηκε από την Compucon σε συνεργασία με το ΑΠΘ, έχει εγκατασταθεί προς το παρόν σε τρία από τα πέντε συνολικά οχήματα της υπηρεσίας μεταφοράς ΑμεΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ πιθανά θα εφαρμοστεί και στην αντίστοιχη υπηρεσία του ΟΑΣΘ, που σήμερα χρησιμοποιεί ένα απλό σύστημα GPS. Είναι εγκατεστημένο εξίσου στα μίνι λεωφορεία, αλλά και στο κέντρο διαχείρισης, το οποίο μπορεί να βλέπει σε ηλεκτρονικό χάρτη την ακριβή θέση των οχημάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων και έτσι να προσφέρει καλύτερη εξυπηρέτηση, προγραμματισμό δρομολόγησης και έλεγχο στη διαχείριση.
Το σύστημα της COMPUCON παρουσιάστηκε σε διεθνές Συμπόσιο για τα «συστήματα μεταφοράς που ανταποκρίνονται στη ζήτηση», στα πλαίσια του ερευνητικού έργου SUNRISE (INTERREG IIIC). Όπως ελέχθη εκεί, η υπηρεσία μεταφοράς ΑΙΝΕΙΑΣ είναι η μοναδική στο είδος της Δημοτική Υπηρεσία μεταφοράς ΑμεΑ στη χώρα μας που χρησιμοποιεί επιπλέον ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης των οχημάτων.
Σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πέντε οχήματα εξυπηρετεί καθημερινά 45-50 άτομα, μέσω του κέντρου επιχείρησης, ενώ ο ΟΑΣΘ με δύο μίνι λεωφορεία, με τέσσερις θέσεις για τροχοκαθίσματα και επτά συμβατικές πραγματοποιεί περίπου 800 διαδρομές το μήνα.
Τα «συστήματα ανταποκρινόμενα στη ζήτηση» εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες χώρες όπως Ιρλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α., όπου χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιπτώσεις, όπως π.χ. για τη μεταφορά κατοίκων ή επισκεπτών αραιοκατοικημένων αγροτικών ή ορεινών περιοχών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ικανοποιητικά από τις συμβατικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Λίστα Επικοινωνίας
Εγγραφείτε τώρα στη λίστα επικοινωνίας της COMPUCON
 
COMPUCON MediaKit
λογότυπα, ήχοι, downloads.
 
Fleet Online
Navimate
Πολιτική|Όροι Χρήσης|Copyrights|Χάρτης
© 2019 COMPUCON S.A. All rights reserved.