Επικοινωνία - Υποστήριξη - Compucon Παγκοσμίως
Αναζήτηση 
 ΚέντημαΤηλεματικήInternetLaserΙατρικό
 
Αρχή > Επενδυτές > Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Σχολιασμός αποτελεσμάτων 2002 και έναρξη λειτουργίας Ηλεκτρονικού Καταστήματος

Τε 12 Μάρτιου 2003


Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας COMPUCON EΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΒΕΕ το 2002 σε σχέση με το 2001 επιτυγχάνοντας τους στόχους της σε ικανοποιητικό βαθμό, παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5,52 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 14,98%. Τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 36,68%, από 1,53 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σε 2,08 εκατ. ευρώ το 2002. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 62,65% αφού ανήλθαν σε 1,89 εκατ. ευρώ έναντι 1,16 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το ποσοστό καθαρών κερδών επί του κύκλου εργασιών ήταν 34%. Τα κέρδη ανα μετοχή με βάση τα αποτελέσματα χρήσης διαμορφώθηκαν στα 0,63 ευρώ έναντι 0,32 ευρώ το 2001.
Την ίδια περίοδο η εταιρία κατά την πρώτη ενοποιημένη εταιρική χρήση (συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής της COMPUCON USA, η οποία ανήκει κατά 100% στη μητρική εταιρία) παρούσιασε κέρδη 6,37 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,73 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ αυξημένο κατ'απόλυτη αντιστοιχία με τα καθαρά προ φόρων κέρδη της.
Σωρευτικά η εταιρία εμφανίζει κατά την τελευταία πενταετία μια αύξηση καθαρών κερδών της τάξης του 2.626,46% με μέση ετήσια αύξηση 228,50%. Το 2002 η εταιρία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2,45 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο πραγματοποίησε επενδύσεις 1,01 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη ακινητοποιήσεις υπο εκτέλεση ύψους 1,61 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούν τον τομέα ανάπτυξης νέων προϊόντων (822 χιλ. ευρώ), και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2003, καθώς και έργα που περιλαμβάνονται στο Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρίας (789 χιλ. ευρώ) και πρόκειται να υλοποιηθούν εντός της επόμενης διετίας. Η ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρίας πιστεύεται πως θα συμβάλλει στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού για κεντητικές μηχανές αλλά και στην παράλληλη επέκτασή της σε διαφοροποιημένες δραστηριότητες που θα εγγυηθούν την σταθερά ανοδική πορεία των αποτελεσμάτων της.
Παράλληλα η εταιρία COMPUCON πραγματοποίησε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού της Καταστήματος για την αγορά του Κεντήματος. Το www.embmarketplace.com άνοιξε τις πόρτες του στο Διαδίκτυο στις 15-02-03 με στόχο να φέρει κοντά τους αγοραστές και προμηθευτές της βιομηχανίας κεντήματος, σε έναν χώρο όπου θα μοιράζονται την εμπειρία του κεντήματος ως τέχνη και ως επιχειρηματική ευκαιρία. H COMPUCON από το 1982 έως και σήμερα έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων και λύσεων πληροφορικής για την αγορά του κεντήματος, η οποία υπήρξε και η βασική δραστηριότητα της εταιρίας, χάρη στην οποία έχει σήμερα παρουσία σε 62 χώρες. Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος η εταιρία επιδιώκει την προσφορά συμπληρωματικών προιόντων και υπηρεσιών στους ήδη υπάρχοντες πελάτες της, αξιοποιώντας την ευελιξία του Διαδικτύου και την υπάρχουσα τεχνολογική υποδομή της, αλλά και την προσέλκυση νέων πελατών. Συνδυάζοντας την εμπειρία της στους τομείς του κεντήματος και της ανάπτυξης λογισμικού η COMPUCON σχεδίασε το Embroidery Marketplace γνωρίζοντας τις ανάγκες του καθενός στη βιομηχανία κεντήματος. Στόχος της εταιρίας αποτελεί η παροχή μιας ολοκληρωμένης, ευέλικτης και αξιόπιστης λύσης στις ανάγκες του κλάδου.

Λίστα Επικοινωνίας
Εγγραφείτε τώρα στη λίστα επικοινωνίας της COMPUCON
 
COMPUCON MediaKit
λογότυπα, ήχοι, downloads.
 
Fleet Online
Navimate
Πολιτική|Όροι Χρήσης|Copyrights|Χάρτης
© 2019 COMPUCON S.A. All rights reserved.