Επικοινωνία - Υποστήριξη - Compucon Παγκοσμίως
Αναζήτηση 
 ΚέντημαΤηλεματικήInternetLaserΙατρικό
 
Αρχή > Επενδυτές > Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση συμφωνίας με ραδιοταξί "EUROTAXI"

Πε 19 Φεβρουαρίου 2004


Τη σημαντικότερη και πρώτη ανάλογη συμφωνία μέχρι στιγμής, σε πανελλαδικό επίπεδο, που αφορά στην αναβάθμιση-εμπλουτισμό της τεχνολογικής υποδομής των Ραδιοταξί, πέτυχε η εταιρία πληροφορικής COMPUCON. Τα συστήματα-υπηρεσίες τηλεματικής και πλοήγησης, που αποτελούν προϊόν εξέλιξης και τεχνογνωσίας της COMPUCON, θα εγκατασταθούν στον στόλο Taxi του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί, «Eurotaxi», που αποτελεί τον μεγαλύτερο της Θεσσαλονίκης και έναν από τους μεγαλύτερους σε όλη τη χώρα.
Η συμφωνία μεταξύ COMPUCON και Eurotaxi έχει συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 960.000 Ευρώ και θα ενισχύσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών της COMPUCON το 2004 και ιδιαίτερα τα έσοδα από την ανάπτυξη των νέων επενδύσεων της εταιρίας, όπως η τηλεματική. Ο αρχικός προϋπολογισμός, μάλιστα, δύναται να αυξηθεί, εφόσον ο συνολικός αριθμός των οχημάτων, στα οποία θα εγκατασταθούν τα νέα συστήματα τηλεματικής, διευρυνθεί. Ο Συνεταιρισμός, «Eurotaxi», αποτελείται από 400 οχήματα και αποτελεί τον πρώτο σε όλη τη χώρα, που αξιοποιεί αποτελεσματικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.3109) του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, με βάση τα πλέον σύγχρονα δεδομένα, του στόλου των ραδιοταξί.
Στα οχήματα του «Eurotaxi» θα εγκατασταθεί το ολοκληρωμένο σύστημα έξυπνης διαχείρισης στόλου Τaxi, «SMARTAX-i/RF» της COMPUCON, το οποίο σαν σκοπό έχει την αύξηση του παραγόμενου έργου, με μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερη διαχείριση στόλου. Το «SMARTAX-i/RF», αποτελεί την εξειδικευμένη τεχνολογική λύση της COMPUCON για στόλους Taxi και ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία του «Taxi του μέλλοντος». Το σύστημα αποτελείται από ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εγκαθίστανται στα αυτοκίνητα, το Σύστημα Διαχείρισης στο Κέντρο Ελέγχου και το κυψελοειδούς μορφής ραδιοδίκτυο, το οποίο επιτρέπει μια αδιάλειπτη, ασφαλή και ταχύτατη μεταφορά δεδομένων με μηδαμινό λειτουργικό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, στα Taxi θα εγκατασταθεί το πανίσχυρο σύστημα υπολογιστή αυτοκινήτου (board computer), με την επωνυμία PABLO και εναλλακτικά το σύστημα VGP21A της COMPUCON.
Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί, «Eurotaxi», κ. Σ. Μουδούρης «ο στόχος της παροχής υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών στον πελάτη, με τη χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, αλλά και η ασφαλής, από κάθε ενδεχόμενη απειλή, εργασία των οδηγών Taxi, επιτυγχάνεται απολύτως με τα συστήματα της COMPUCON». Τα δύο συστήματα της COMPUCON έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν γραπτώς πλέον, όλες τις αναθέσεις δρομολογίων στα Taxi, κάτι, που μέχρι σήμερα γινόταν φωνητικά. Ο οδηγός και οι επιβάτες, μπορούν να επιτηρούν την πορεία, που ακολουθεί το Taxi στον ηλεκτρονικό χάρτη, ενώ το σύστημα μπορεί να καθοδηγήσει στο μέρος, που αναμένει ο πελάτης ή να ορίσει διαδρομή για τον επιθυμητό προορισμό. Αμφότερες οι δύο συσκευές (PABLO και VGP21A) διαθέτουν GPS (Global Positioning System) για την εύρεση της θέσης του οχήματος και εκτός από την μετάδοση του στίγματος του οχήματος στο κέντρο ελέγχου, μπορούν να αποσταλούν πληροφορίες και για την κατάσταση του οχήματος. Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το γεγονός ότι με τις συσκευές είναι συνδεδεμένα και συστήματα συναγερμού και προστασίας του οδηγού, δίνοντας την βέλτιστη λύση στο χρόνιο και καίριο ζήτημα της ασφάλειας των οδηγών Taxi.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα, PABLO, ενσωματώνει τεχνολογία MP3/VCD-Player, η οποία έχει δυνατότητες Entertainment και Infotainment (με λειτουργικό Windows) και μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και για υπηρεσίες εσωτερικής διαφήμισης ή εποχούμενης παροχής χρήσιμων πληροφοριών τουριστικού ενδιαφέροντος. Τέλος, με την επέκταση του συστήματος καθίσταται δυνατή και η πληρωμή των κομίστρων στα Taxi με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Λίστα Επικοινωνίας
Εγγραφείτε τώρα στη λίστα επικοινωνίας της COMPUCON
 
COMPUCON MediaKit
λογότυπα, ήχοι, downloads.
 
Fleet Online
Navimate
Πολιτική|Όροι Χρήσης|Copyrights|Χάρτης
© 2019 COMPUCON S.A. All rights reserved.