Επικοινωνία - Υποστήριξη - Compucon Παγκοσμίως
Αναζήτηση 
 ΚέντημαΤηλεματικήInternetLaserΙατρικό
Αρχή > Τμήματα > Τηλεματική > Συχνές Ερωτήσεις

Telematics FAQ

Oι επόμενες σελίδες είναι ένας πολύτιμος οδηγός για σας, καθώς θα μπορείτε να εφαρμόζετε απλές ή προχωρημένες τεχνικές, χρησιμοποιώντας όσο καλύτερα μπορείτε τις δυνατότητες που προσφέρονται στο λογισμικό που αγοράσατε.
 1. Τι είναι το αυτόματο σύστημα εντοπισμού θέσης;
 2. Τι ακρίβεια υπάρχει στον εντοπισμό;
 3. Τι λειτουργίες υποστηρίζονται από το κινητό μου;
 4. Με ποιον τρόπο θα ενεργοποιώ και θα απενεργοποιώ τη συσκευή;
 5. Τι είναι το δίκτυο 1-wire;
 6. Με ποια τηλέφωνα μπορώ να επικοινωνώ;
 7. Μέχρι πόσοι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ένα στόλο οχημάτων;
 8. Το σύστημα με τι αισθητήρες μπορεί να συνδεθεί και γιατί υπάρχουν οι αισθητήρες;
 9. Το σύστημα μπορεί αυτόματα να στείλει μήνυμα συναγερμού στη βάση σε περίπτωση ατυχήματος; Ο οδηγός μπορεί να πατήσει κάποιο κουμπί για να δηλώσει ότι κάτι δεν πάει καλά;
 10. Αν ένα όχημα φύγει από την πορεία του και περάσει κάποια γεωγραφικά όρια που έχουν οριστεί για το συγκεκριμένο όχημα, αποστέλλεται μήνυμα συναγερμού στο κέντρο ελέγχου;
 11. Το σύστημα που μπαίνει στο αμάξι από ποιον εγκαθίσταται, ποιος θα πληρώσει τα έξοδα εγκατάστασης;
 12. Μπορεί η εγκατάσταση να γίνει το Σαββατοκύριακο;
 13. Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ποιος αναλαμβάνει το κόστος αντικατάστασης; Πόσο καιρό εγγύηση έχω για τις συσκευές που αγοράζω;
 14. Πόσο διαφέρει η χρέωση σε σχέση με τη συχνότητα καταγραφής του στίγματος θέσης και τη συχνότητα αποστολής δεδομένων;

 1. Τι είναι το αυτόματο σύστημα εντοπισμού θέσης;

  Το VIPS είναι ένα σύστημα προσδιορισμού της θέσης κάποιου οχήματος-στόχου μέσω ενός δορυφορικού δέκτη με τον οποίο είναι εξοπλισμένος. Yπάρχουν 24 δορυφόροι του συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) σε τροχιά γύρω από τη γη. Για να μπορέσει κανείς να υπολογίσει την θέση, ταχύτητα, κατεύθυνση ή και υψόμετρο του, πρέπει με τη βοήθεια του δορυφορικού δέκτη να λάβει σήματα από όσο το δυνατόν περισσότερους δορυφόρους του συστήματος GPS. Κατόπιν αφού γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί, πρέπει να μεταδοθούν στο κέντρο παρακολούθησης μέσα από κάποιο δίαυλο επικοινωνίας όπως για παράδειγμα το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (GSM).
 1. Τι ακρίβεια υπάρχει στον εντοπισμό;

  Ο δορυφορικός δέκτης που είναι ενσωματωμένος στο σύστημα VIPS είναι τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει 12 κανάλια λήψης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει πληροφορία από 12 δορυφόρους ταυτόχρονα και έτσι να αυξήσει την ακρίβεια με την οποία θα υπολογίσει τη θέση του. Οι παλαιότεροι δέκτες είχαν 4, 6, ή 8 κανάλια και ακρίβεια της τάξης των 100μ. Με τον δέκτη των 12 καναλιών η ακρίβεια βελτιώνεται στα 20μ.
 1. Τι λειτουργίες υποστηρίζονται από το κινητό μου;

  Από το κινητό μπορούν να υποστηριχθούν όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες εκτός από την ανάγνωση της μνήμης και την αναβάθμιση του λογισμικού της συσκευής. Προς το παρόν έχουν υλοποιηθεί οι λειτουργίες χειρισμού των 5 ψηφιακών του εξόδων καθώς και της λήψης γεωγραφικού στίγματος (γεωγραφικό μήκος, πλάτος, ταχύτητα και κατεύθυνση)
 1. Με ποιον τρόπο θα ενεργοποιώ και θα απενεργοποιώ τη συσκευή;

  Η συσκευή VIPS μπορεί να ελέγχεται από το σύστημα συναγερμού του αυτοκινήτου εάν υπάρχει. Έτσι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κουβαλάει επάνω του κάποιο επιπλέον κλειδί. Εάν δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού, τότε θα πρέπει να εξοπλιστεί με το i-button το οποίο είναι ένα κλειδί υψηλής ασφάλειας με μοναδικό κωδικό ανάμεσα σε 281 τρισεκατομμύρια κωδικούς
 1. Τι είναι το δίκτυο 1-wire;

  Είναι ένα δισύρματο δίκτυο μέσα από το οποίο επικοινωνούν και τροφοδοτούνται ταυτόχρονα οι 1-wire συσκευές. Αυτές μπορεί να είναι διάφοροι αισθητήρες, διακόπτες, μετατροπείς, οθόνες, κτλ. Το δίκτυο 1-wire είναι πολύ χρήσιμο καθώς με ένα απλό δισύρματο καλώδιο μπορεί κανείς να επεκτείνει και να εμπλουτίσει τις δυνατότητες του VIPS, με ασφάλεια και ακρίβεια στον χειρισμό.
 1. Με ποια τηλέφωνα μπορώ να επικοινωνώ;

  Για τη συσκευή VGP10A ο οδηγός μπορεί να καλέσει μόνο ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό νούμερο που αυτός έχει προκαθορίσει. Φυσικά αυτό το νούμερο μπορεί πάντα να αλλαχθεί με τη βοήθεια του αντίστοιχου λογισμικού στο κέντρο ελέγχου ή μέσω της σειριακής θύρας. Για τη συσκευή VGP20A ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από ένα αριθμό προεπιλεγμένων τηλεφωνικών αριθμών.
 1. Μέχρι πόσοι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ένα στόλο οχημάτων;

  Μεσώ της υπηρεσίας θεωρητικά άπειροι χρήστες με το ίδιο account. Με το ολοκληρωμένο πακέτο, εξαρτάται από την άδεια.
 1. Το σύστημα με τι αισθητήρες μπορεί να συνδεθεί και γιατί υπάρχουν οι αισθητήρες;

  Η συσκευές εντοπισμού έχουν 5 εξόδους στην οποία συνδέονται αισθητήρες. Αυτοί μπορεί να είναι για παράδειγμα κάποια συστήματα που μετρούν τη φόρτιση στον άξονα του φορτηγού οχήματος ή του ρυμουλκούμενου, παρακολουθούν την κατανάλωση των καυσίμων, άνοιγμα πόρτας, άνοιγμα φώτων.
 1. Το σύστημα μπορεί αυτόματα να στείλει μήνυμα συναγερμού στη βάση σε περίπτωση ατυχήματος; Ο οδηγός μπορεί να πατήσει κάποιο κουμπί για να δηλώσει ότι κάτι δεν πάει καλά;

  Μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή κουμπί\κουμπιά πανικού (emergency button, panic button) για να ειδοποιηθεί ο οδηγός για μια περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, να καλέσει άλλα οχήματα για βοήθεια κτλ. Το κέντρο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί που βρίσκεται το κάθε όχημα, ανά πάσα στιγμή και όταν υπάρχει μια κλήση. Θεωρείται σαν αξεσουάρ που συνδέεται σε μια είσοδο.
 1. Αν ένα όχημα φύγει από την πορεία του και περάσει κάποια γεωγραφικά όρια που έχουν οριστεί για το συγκεκριμένο όχημα, αποστέλλεται μήνυμα συναγερμού στο κέντρο ελέγχου;

  Μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή κουμπί\κουμπιά πανικού (emergency button, panic button) για να ειδοποιηθεί ο οδηγός για μια περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, να καλέσει άλλα οχήματα για βοήθεια κτλ. Το κέντρο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί που βρίσκεται το κάθε όχημα, ανά πάσα στιγμή και όταν υπάρχει μια κλήση. Θεωρείται σαν αξεσουάρ που συνδέεται σε μια είσοδο.
 1. Το σύστημα που μπαίνει στο αμάξι από ποιον εγκαθίσταται, ποιος θα πληρώσει τα έξοδα εγκατάστασης;

  Η εγκατάσταση συσκευής θα γίνει από δικό μας εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη και τα έξοδα εγκατάστασης θα περιλαμβάνονται στην τιμή προσφοράς και είναι δωρεάν παροχή από εμάς.
 1. Μπορεί η εγκατάσταση να γίνει το Σαββατοκύριακο;

  Αυτό εξαρτάται πότε βολεύει εσάς και τον εγκαταστάτη που έχουμε αναθέσει να κάνει την εγκατάσταση.
 1. Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ποιος αναλαμβάνει το κόστος αντικατάστασης; Πόσο καιρό εγγύηση έχω για τις συσκευές που αγοράζω;

  H COMPUCON εγγυάται ότι όλα τα προϊόντα VIPS θα είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε ατέλεια στα υλικά ή την εργασία, και θα αποδώσουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους. Σε περίπτωση βλάβης κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας περιόδου, η COMPUCON αναλαμβάνει να αντικαταστήσει ή να επισκευάσει το ελαττωματικό προϊών. Η εγγύηση ισχύει για δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αγοράς.
 1. Πόσο διαφέρει η χρέωση σε σχέση με τη συχνότητα καταγραφής του στίγματος θέσης και τη συχνότητα αποστολής δεδομένων;

  Το κόστος που θα έχετε είναι ανάλογο με το πακέτο σύνδεσης που θα διαλέξετε και η δεύτερη επιλογή που θα κάνετε είναι πόσο συχνά θέλετε να λαμβάνετε στίγματα. Οι επιλογές είναι 180, 120 η 60 δευτερόλεπτα. Συμβουλευτείτε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Τηλεματική Δίκτυο Πωλήσεων
εντοπίστε τον πλησιέστερο διανομέα σας
 
Λίστα Επικοινωνίας
Εγγραφείτε τώρα στη λίστα επικοινωνίας της COMPUCON
 
Τηλεματική Media Kit
λογότυπα, ήχοι, downloads.
 
Πολιτική|Όροι Χρήσης|Copyrights|Χάρτης
© 2019 COMPUCON S.A. All rights reserved.